#GeTillbaka - Lyfter unga förebilder

Nyheter

#GeTillbaka - Art of Inspiration

Under året har Wasabi Web återigen skapat nya projekt för #GeTillbaka för att uppmärksamma och motivera unga i samhället. I början av året inledde Wasabi Webs välgörenhetsinitiativ ett nytt projekt på Gottsunda fritidsgård tillsammans med det grymma UF-företaget Urban Foundation. 

Projektet möjliggjorde en lanserades ytterligare ett projekt på fritidsgården – Art of Inspiration, där en grafittivägg invigdes av ingen mindre än världsberömda graffitikonstnären Emanuel Dekis. Ett nytt avslöjande av inspirations-väggen med adderade ansikten ägde rum. 

Projektet började med “Wall of inspiration” som är en tavelvägg med förebilder från Uppsala och inspirerande citat, inspirationen till väggen togs från Arlanda där de visar upp kända profiler från Sverige. Efter ett lyckat samarbete och uppskattad feedback av Wall of inspiration inleddes ett ytterligare projekt i Gottsunda – Art of inspiration.

Den 1 juni kompletterades projektet ytterligare med ett bidrag från konstvärlden i form av graffitivägg på fritidsgården, av mannen, myten, legenden – Emanuel Dekis. Bakom kulisserna för samarbetet finner vi Uppsala UF-företaget Urban Foundation, som i SM för Ung Företagsamhet tog hem en andra plats.

“Att #getillbaka lyfter unga förebilder är precis vad som behövs och något som vi på Urban Foundation är otroligt stolta över att få vara en del av! Både med projektet vi har fått äran att göra med #getillbaka men också i deras engagemang för UF och vilja att hjälpa unga företag/företagare på deras resa! Deras passion och dedikation kastar en lysande spotlight på framtida generationsvisionärer och banar väg för framtidens ännu oskrivna framgångssagor.” Oskar Botås, från UF-företaget Urban Foundation.

Med det nya projektet Art of Inspiration på fritidsgården i Gottsunda fortsätter Wasabi Web att stödja och uppmärksamma personer i lokalsamhället, genom att skapa en inspirerande miljö med konst på en av fritidsgårdens väggar.

Tack vare att visa stöd och engagemang till de unga i området kan de förhoppningsvis bidra till en mer inkluderande och hållbar samhällsutveckling. Wasabi Web kommer att fortsätta att ta initiativ framöver,  förhoppningar att göra skillnad i samhället för unga personer med stora drömmar oavsett förutsättningar.


10 års jubileet firades med
pompa och ståt i augusti förra året. Flustret fylls med hela 300 gäster bestående av familj, vänner, WW Fam, samarbetspartners, kunder, gamla anställda #GeTillbaka finalister och ambassadörer. För första gången bevittnades Wasabi Webs framgångssaga i form av en dokumentär, #GeTillbaka stipendium delades ut och där det minglades och dansades till bland annat Dani Ms överraskningsframträdande. Ett grymt firande och ett fantastiskt avslut på sommaren, vi kunde inte vara mer nöjda.


I början på detta år 2023 inledde #GeTillbaka projektet Wall of Inspiration tillsammans med Gottsunda fritidsgård. Fritidsgårdens ena vägg har förgyllts med ortens egna eldsjälar i form av förebilder, inspiratörer och entrepenörer, för att vidare motivera och inspirera kommande generationer. Det hela började med ett pingisbord som Wasabi Web ville skänka fritidsgården och därefter inleddes ytterligare en dialog med fritidsgårdens ungdomsledare Petter W Roman kring detta projekt.

Petter arbetar även som skådespelare och är just nu verksam i pjäsen Bra Där! En hiphop-historia som dessutom har stark anknytning till Gottsunda. Han är tillika #GeTillbaka ambassadör och jurymedlem för stipendiet.Historian bakom #GeTillbaka är ett välgörenhetsinitiativ som Wasabi Web startade 2015 och har sedan dess bidragit till att främja ungt entreprenörskap, hållbarhet och inkludering. Sedan starten har WW delat ut över 500.000 kr i stipendier för att främja unga förebilder, med syftet att inspirera att alla kan uppnå sin fulla potential oavsett bakgrund eller förutsättningar. För att läsa vidare om Wasabi Web klicka här

Aki som är illustrerad på väggen, uttryckte sig på följande sätt om projektet:

“Jag är mållös. Vet inte ens vad jag ska säga men är så stolt och ärad över att få finnas målad där på väggen i fritidsgården. Wall of inspiration är ett jättefint initiativ att visa och inspirera ungdomar med bilder på folk som har lyckats med sin dröm , stor big up till alla som är på väggen! 

.. Jag tänker tillbaka på när jag själv var ett barn i fritidsgården som repade och försökte hitta mig själv i musiken,samma centrum men då låg fritidsgården precis vid simhallen, jag fick gå igenom mkt motgångar i gottsunda med lvu och poliser o massa annat drama som kunde gjort att man tappa fokus på vem man egentligen är men tack vare styrkan i Gottsunda o alla runt en när man växte upp så fortsatte jag kämpa o nu är jag en gubbe som jobbat med min dröm dom senare 15 åren snart.

Så jag hoppas verkligen mitt fula ansikte inspirerar ungdomarna för man kan verkligen lyckas även om man är från G. Tack till er som fick det att hända och jag är så ödmjukt tacksam och vet inte ens vad jag kan säga. Förutom allt jag sa nyss även om det inte ens räcker haha❤️❤️❤️ ska gå dit med min mamma nästa vecka . Tack tack tack!!!!”, sa Aki i ett utlåtande om projektet.

Slutligen vill vi rikta ett stort tack till alla inblandade, både till besökare men även till Gottsunda fritidsgård för invigningen av Art of inspiration. Invigningen och hela projektet betyder dels mycket för Wasabi Web men framförallt betyder det mycket för områdets ungdomar.

Media om projektet:
unt.se/wall-of-inspiration-getillbaka
wasabiweb.se/blogg/art-of-inspiration-getillbaka/
hejauppsala.com/nyheter-uppsala/wall-of-inspiration
kingsizemag.se/graffiti/aki-fran-labyrint-hyllas-med-graffitimalning-i-uppsala

Artiklar

Stipendiet delas ut av

Tack för din röst! Något blev fel! Du har redan röstat.

Nu håller vi tummarna för att din favorit i #GeTillbaka vinner tävlingen!

Testa att rösta igen, rösten räknas enbart om du delar inlägget på Facebook.

Du kan bara rösta en gång!