#GeTillbaka - Lyfter unga förebilder

Nyheter

#GeTillbaka - Wall of Inspiration

I augusti 2022 firade Wasabi Web 10 år där ett fantastiskt jubileumsevenemang gick av stapeln med stipendieutdelning, massa dans och mingel mellan familj, vänner och bekanta. I början på detta år inledde Wasabi Webs välgörenhetsinitiativ #GeTillbaka ett nytt projekt i Gottsunda med syftet att främja eldsjälar från orten i form av en inspirationsvägg.

Det hela började i en liten källare i Uppsala och nu har Wasabi Web kommit att bli en av landets ledande byråer. Välgörenhetsinitiativet #GeTillbaka  startades 2015 av grundaren Nils Engvall, ett stipendium med syfte att främja ungt entreprenörskap, inkludering och hållbarhet.


”Vi gör det här för att vi hoppas och tror på en ny generation av rektorer, poliser, lärare och företagare som ska våga uppmuntra och se potentialen i de som fortfarande utvecklas, och som också tror på idéen att ge tillbaka […] På så sätt kanske den vilda killen i klassrummet som annars inte får den uppmuntran han behöver, istället får en chans att bli hörd pga bättre resurser och därmed får en chans att växa och uppnå sin fulla potential […] För till skillnad från min gamle rektor, så tror jag JUST på den vilda killen och tjejen i klassrummet som inte kan sitta still idag. Det är förmodligen de som kommer finansiera staden jag bor i om 10 år.” Ett citat från en 22 årig Nils Engvall i ett inlägg som startade #GeTillbaka. 

10 års jubileet firades med pompa och ståt i augusti förra året. Flustret fylldes med hela 300 gäster beståendes av familj, vänner, WW Fam, samarbetspartners, kunder, gamla anställda #GeTillbaka finalister och ambassadörer. För första gången bevittnades Wasabi Webs framgångssaga i form av en dokumentär, #GeTillbaka stipendium delades ut och där det minglades och dansades till bland annat Dani Ms överraskningsframträdande. Ett grymt firande och ett fantastiskt avslut på sommaren, vi kunde inte vara mer nöjda.


I början på detta år 2023 inledde #GeTillbaka projektet Wall of Inspiration tillsammans med Gottsunda fritidsgård. Fritidsgårdens ena vägg har förgyllts med ortens egna eldsjälar i form av förebilder, inspiratörer och entrepenörer, för att vidare motivera och inspirera kommande generationer. Det hela började med ett pingisbord som Wasabi Web ville skänka fritidsgården och därefter inleddes ytterligare en dialog med fritidsgårdens ungdomsledare Petter W Roman kring detta projekt. Petter arbetar även som skådespelare och är just nu verksam i pjäsen Bra Där! En hiphop-historia som dessutom har stark anknytning till Gottsunda. Han är tillika #GeTillbaka ambassadör och jurymedlem för stipendiet.

Väggens eldsjälar består av the man himself Petter W Roman, ortens egna favoritgrupp Labyrint bestående av Jaques “Jacco” Mattar, Aleksi “Aki” Swallow, Dejan “Dajanko” Milacic & Simon “Sai” Wimmer. Vidare har vi dansaren Binta Coker och grundare av Blackout family, regissören Affe Ashkar som även ligger bakom Bra Där! En hiphop-historia, snubben lättar på sitt hjärta, entreprenören Ishtar Touailat, musikartisten och skådespelaren Yoel Escanilla som även medverkar i teateruppsättningen Bra Där! En hiphop-historia. Vi har elitidrottaren, entreprenören och musikartisten Erik Hagberg, specialistläkare & tandläkare Hala & Ashraf Qatanani, förebilden Obaida Alramahi – grundare till integrationsprojektet Amo Obaida.


Fortsatt har vi Sepideh S Wägner, regionchefen för Ung Företagsamhet, dansaren Catarina Zarazua, även grundare av Uppsala Loves Hiphop. Vi har elitidrottaren, entrepenörer och föreläsaren Vanessa Kamga, musikproducenten Viktor Ax, entrepenörern Deqa Abukar som är medgrundare av Bling och nyligen utsedd till Europas 30 mest inflytelserika personer av tidningen Forbes, inspiratören och ungdomsledaren Jouni Aslak Laukkanen, Carrus networks egna Alexandra Sandberg & Polina Otto. Fortsatt har vi Förortsentreprenörers grundare Mustafa, Elise & Tomas, medgrundare till We Got Them Mostafa Hosseini, vinnare av #GeTillbaka stipendiet; Årets Unga Förebild i Uppsala & Juridikbankens egna Maryam Arfaoui. Sist men inte minst har vi skådespelaren och regissören Alexander Abdallah som slog igenom med sin medverkan i “Snabba Cash” på Netflix.

Ett enormt stort tack till Vaksala glas, Fyris Tryck, Cajsas Kök och Upsala Färg som gjorde detta projekt möjligt. En eloge till Gottsunda Fritidsgård för otroligt driv och engagemang. Ansökan för #GeTillbaka stipendiet öppnar upp augusti 2023. Håll utkik och sök!

Foto och video: Erik Hagberg

Artiklar

Stipendiet delas ut av

Tack för din röst! Något blev fel! Du har redan röstat.

Nu håller vi tummarna för att din favorit i #GeTillbaka vinner tävlingen!

Testa att rösta igen, rösten räknas enbart om du delar inlägget på Facebook.

Du kan bara rösta en gång!