#GeTillbaka - Lyfter unga förebilder

Nyheter

#GeTillbaka - Årets UF-företagare 2016

#GeTillbaka är Wasabi Webs välgörenhetsfond som startades 2015. I egenskap som ung entreprenör har grundaren Nils skapat ett stipendium tillsammans med olika partners för att främja entreprenörsskap bland unga. 2017 blev projektet nationellt och arrangeras tillsammans med Företagarna.

Mathilda Karphed, som vann stipendiet 2016 fick bland annat 10.000 kr vid prisutdelning och ett bidrag på 50.000 kr för att starta ett aktiebolag med och konsultation från sponsorerna till stipendiet.

Pristutdelningen ägde rum den 31a Maj på Uppsala slott.

Motiveringen löd:
“Att skolan är anpassad till teori och läshuvuden istället för praktiskt arbete och fysik drivkraft är en verklighet många elever upplever. När UF-möjligheten dök upp öppnades en ny värld och en för skolan dold talang fick helt plötsligt möjlighet att utvecklas.

Årets UF-företagare har visat hur viktig roll Ung Företagsamhet har som en del i skolans utbildning och att den ger ett viktigt insteg i verkliga livet. Årets UF-Företagare har även visat stor styrka, tagit sig förbi motgångar på ett imponerande sätt och har alla förutsättningar att bli en framgångsrik företagare.”

Vi intervjuade Mathilda om hennes erfarenheter som tidigare stipendiat inför #GeTillbaka2018.

Under 2016 blev du vinnaren av #GeTillbaka stipendiet för unga entreprenörer. Varför tror du att du vann?

Jag tror att jag vann för att jag förmedlade min resa med motgångar genom skolgången och tron på sig själv som om man tillåter sig, kommer att övervinna sina brister. I min pitch så lät jag juryn få följa med och lära känna mig under fem minuter, via olika tidsepoker i mitt liv.

Vad är ditt starkaste minne från upplevelsen att delta i processen för att vinna #GeTillbaka ?

Det jag minns starkast av hela upplevelsen är känslan av att även jag kan. Att få omge sig utav driftiga människor som vågar vara sig själva men samtidigt lyfter andra runt om kring sig. Det är häftigt.

Vad var det bästa med att vinna priset?

Bekräftelsen om att ingenting är omöjligt. Har du en idé och ett driv så är det bara att köra! Vad är det värsta som kan hända? Kan låta klyschigt men det är så sant. För mig var även rådgivarskapet en stor vinst. Ett stöd utav driftiga entreprenörer som gärna ställer upp som bollplank och pepp.

Vad kan du ge för tips till andra som ska tävla om priset och pitcha inför juryn?

Var dig själv genom din pitch och våga tro på dig själv och din idé. Mycket handlar om en själv och sitt driv. Glöm inte att ha kul under resans gång.

Mathilda Karphed – Vinnare av stipendiet #GeTillbaka – Årets UF Företagare 2016

__

Media:
http://weekend.di.se/nyheter/entreprenorer-fyller-pa-kassan
http://www.unt.se/start/hon-ar-arets-uf-foretagare-4252738.aspx


Tidigare projekt via #GeTillbaka är:

– Stipendiet ”Årets Unga programmerare” med Förbundet för unga forskare.
– Stipendiet ”Årets UF-Företagare” med Ung Företagsamhet.
– ”Stipendiet för unga företagare i Sverige” med Företagarna.

Artiklar

Stipendiet delas ut av

Tack för din röst! Något blev fel! Du har redan röstat.

Nu håller vi tummarna för att din favorit i #GeTillbaka vinner tävlingen!

Testa att rösta igen, rösten räknas enbart om du delar inlägget på Facebook.

Du kan bara rösta en gång!