#GeTillbaka - Lyfter unga förebilder

Nyheter

Intervju med Olivia Lönn - Vinnare av #GeTillbaka Uppsala 2015

Under 2015 blev du den första vinnaren av #GeTillbaka stipendiet “Årets UF-Företagare”. Varför tror du att du vann?
Jag tror att jag vann för jag visade att motgångar gjort mig starkare, att jag har ett starkt inre driv, en målmedvetenhet och att jag utvecklats otroligt mycket under kort tid, både som person, företagare och värderingsmässigt. Eftersom Not Alone UF:s mål var tydliga och stora redan från start krävdes det stort engagemang och ledarskap från min sida vilket jag också tror bidrog till min vinst. 

Vad är ditt starkaste minne från upplevelsen att delta i processen för att vinna #GeTillbaka – Årets UF-Företagare?
Jag minns hela processen som otroligt rolig, stressigt och prestationskrävande. Mycket av sista terminen i skolan gick åt till stort och hårt arbete kring alla bidrag till själva mässan. Men efter det, bara kvällen innan som bidragen till Årets UF-Företagare skulle vara inskickade bestämde jag mig för att vara med och tävla, men nu handlade denna tävling bara om mitt egna presterande, vilket var lite läskigt. Men eftersom jag är lite av en perfektionist med stort driv så tog jag detta som en utmaning, och det slutade ju bra!

Vad var det bästa med att vinna priset?
Det bästa är känslan. Jag kommer verkligen ihåg hur stolt jag var över mig själv, och att jag kunde känna att mycket av mitt hårda arbete lönade sig, inte bara för mitt företag utan också för mig själv. Jag gick igenom mycket privata utmaningar vid sidan om skolan, så i efterhand förstår jag inte hur jag orkade. #GeTillbaka har gett mig så mycket, mer än vad jag kunnat tro!

Vad kan du ge för tips till andra som ska tävla om priset och pitcha inför juryn?
Mitt främsta tips är att man ska vara sig själv. Man ska vara ödmjuk, och driven. Man ska tro på sig själv för annars kommer ingen annan heller tro på dig. Och lägg tid och engagemang på ditt arbete, du kommer vinna så mycket bara på det! De människor som har ett naturligt driv tror jag oavsett vinst kommer gå långt!

__

Om CSR-projektet #GeTillbaka:
#GeTillbaka är Wasabi Webs välgörenhetsfond som startades 2015. I egenskap som ung entreprenör har grundaren Nils skapat ett stipendium tillsammans med olika partners för att främja entreprenörsskap bland unga. 2017 blev projektet nationellt och arrangeras tillsammans med Företagarna.

Tidigare projekt via #GeTillbaka är:
– Stipendiet ”Årets Unga programmerare” med Förbundet för unga forskare.
– Stipendiet ”Årets UF-Företagare” med Ung Företagsamhet.
– ”Stipendiet för unga företagare i Sverige” med Företagarna.

Artiklar

Stipendiet delas ut av

Tack för din röst! Något blev fel! Du har redan röstat.

Nu håller vi tummarna för att din favorit i #GeTillbaka vinner tävlingen!

Testa att rösta igen, rösten räknas enbart om du delar inlägget på Facebook.

Du kan bara rösta en gång!