#GeTillbaka - Lyfter unga förebilder

Nyheter

#GeTillbaka - Jurydag 2020

Varje år uppmärksammas Sveriges duktiga unga ledare, förebilder och entreprenörer genom att ett stipendium värt 25 000 kronor delas ut. Utdelningen sker den 14 oktober i samband med Företagarnas live-sändning av eventet Årets Företagare. 

Den 17e september var det jurydag för det nationella stipendiet, där juryn till slut enades om tre slutfinalister.

Kassim Nagwere – Drömstort Förening

“Den här finalisten är en äkta vardagshjälte och en enorm förebild som får samhället att spruta av drömmar. Kassim motiverar unga vuxna i Sveriges mest utsatta områden att arbeta hårt för sina drömmar.

Med sitt outtröttliga arbete har han rört juryn till tårar. På ett oerhört imponerande vis använder sina egna erfarenheter och motgångar för att underlätta livet för andra.

“Kärlek är det enda jag hade”.


Jonatan Persson – Helios Innovation 

“Den här finalisten är en osannolik kombination av Oppfinnarjocke och Ingvar Kamprad. Jonathans verk når längre än juryns logiska förstånd. Det han har åstadkommit redan vid 20 års ålder är något som skickliga ingenjörer bara drömmer om.

Han lyckas kombinera bedriften med entreprenörskap. Med sin pilotanläggning står han redo att ta sig an en av vår planets största utmaningar: rent och färskt vatten. Han ser till att industrin inte tar en droppe dricksvatten i anspråk.”


Amal Said – Womenisa 

“Med brinnande engagemang och stor målmedvetenhet fungerar denna finalist som en katalysator för nya changemakers i landet. Amal tacklar kulturella och sociala barriärer för att ge nya grupper nycklar till entreprenörskap.

Hennes nätverk skapar efterlängtade ringar på vattnet och ger Sverige fler talanger på alla fronter. Juryn är helt övertygad om att vi kommer att få se mycket mer av Amal i framtiden.”


Övriga finalister var:

– Hamza Mostafa – PodHem AB, Kvarter1, Tjugaräddarliv
– Johanna Nissén Karlsson – Vividye
– Lova Svensson och Amanda Mattsson – Period Pack
– Ida Karseland, Ebba Carlsson och Linn Englund – SNAF-Sexualkunskapen ni aldrig fick

Stipendiaten utses av en jury bestående av framstående personer från organisationer och företag.

I år består juryn av Cadi Costivana, Corporate Partnership Manager på SJ, Günther Mårder, vd på Företagarna, Hamza Qadoumi, tidigare stipendiat och vd för EcoBloom, Camilla Björkman, vd för Breakit, Malin Sund, redaktör på Spoon, Nils Engvall, medgrundare av webbyrån Wasabi Web och initiativtagare till #GeTillbaka och Sevana Ghadimi, Head of CSR Svenska Fotbollsförbundet.


Kriterier för #GeTillbaka

  • Vara en förebild och ambassadör för ungt entreprenörskap och hållbarhet
  • Ha en långsiktig ambition med sitt engagemang
  • Visa på ett gott ledarskap
  • Fylla högst 35 år under nomineringsåret

Bakom #GeTillbaka står Företagarna och Wasabi Web.

Artiklar

Stipendiet delas ut av

Tack för din röst! Något blev fel! Du har redan röstat.

Nu håller vi tummarna för att din favorit i #GeTillbaka vinner tävlingen!

Testa att rösta igen, rösten räknas enbart om du delar inlägget på Facebook.

Du kan bara rösta en gång!