#GeTillbaka - Lyfter unga förebilder

Nyheter

#GeTillbaka – Jurydag 2024

Varje år uppmärksammar Wasabi Web unga ledare, inspiratörer och nytänkande företagare genom ett stipendium. Detta pris hyllar de unga talanger som har utmärkt sig inom sina områden och inspirerat andra genom sitt passionerade och framgångsrika arbete. Vinnaren av stipendiet kommer att tillkännages under UF-mästerskapen 2024 den 7/3.

Sedan starten 2015 har Wasabi Web delat ut över 500 000 kr i stipendier för att stödja unga förebilder och inspirera till att nå sin fulla potential oavsett bakgrund eller förutsättningar.

Stipendiet, som tilldelas årligen, är en hyllning till unga personer som har visat exceptionell drivkraft, agerat som förebilder och drivit innovativa företagsprojekt. Wasabi Web, initiativtagaren bakom stipendiet, strävar efter att uppmuntra och stödja unga talanger på deras väg mot framgång.

De sex fantastiska finalisterna till #GeTillbaka-stipendiet är Simon Boström, Ella Vågbratt, Smilla Ahlvam, Rasmus Exell, Melissa Ychoo och Filip Lange.

Under jurydagen i fredags samlades jurymedlemmar, #GeTillbaka-ambassadörer och de sex finalisterna på Wasabi-kontoret för en dag fylld av glädje, inspirerande samtal och gemenskap.


Tack till ICA Kvantum Gränby för lunch och fika – det var både supergott och hälsosamt!

Efter en noggrann bedömning valdes tre finalister för #GeTillbaka-stipendiet ut. Vinnaren av detta prestigefyllda stipendium kommer att tillkännages under UF-mästerskapen den 7 mars, där unga företagare och innovatörer samlas för att visa upp sina projekt och dela erfarenheter.

Årets ambassadörer:

Vi är mycket glada över att kunna belysa och hylla de unga ledarna och entreprenörerna som har gjort betydande insatser inom sina områden och inspirerat andra att följa deras exempel.

Våra Topp-3 finalister:

Ett stort grattis till Melissa, Filip och Rasmus, våra topp tre finalister! Vi är tacksamma för ert mod, er kreativitet och passion. Era projekt och prestationer har inspirerat oss alla och visat på er enastående talang och förmåga att skapa förändring. Ni är verkliga förebilder och vi ser fram emot att följa era framtida framgångar.

Ett speciellt tack till vår jury, vars professionella insikt och bedömning har varit ovärderlig för att identifiera och premiera de mest enastående insatserna. Er dedikation och expertis har varit avgörande för evenemangets framgång, och vi är djupt tacksamma för ert engagemang.

Årets jury: 

Nils Engvall – Grundare av stipendiet och ägare av Wasabi Web, Suheib Saleh – Regissör och skådespelare känd från bland annat Netflix-succén Störst av allt, Maryam Arfaoui – Tidigare stipendiat för sitt projekt Juridikbanken, Olivia Lönn – Tidigare stipendiat för sitt projekt Not Alone UF, Sina Ibrahimkhel – Ägare av Iberico & Plan 2, Mikael Shahin Tarighi – Grundare av Chimi Home, Polina Otto – Grundare av Carrus Network och Vanessa Kamga – Elitidrottare och föreläsare.

Om #GeTillbaka:
Initiativet #GeTillbaka är Wasabi Webs välgörenhetsprojekt, startat 2015 av grundaren Nils Engvall. Sedan starten har över 500 000 kr i olika stipendier delats ut för att stödja unga förebilder.

Tidigare projekt via #GeTillbaka är:
– Stipendiet ”Årets Unga programmerare” med Förbundet för unga forskare
– Stipendiet ”Årets UF-Företagare” med Ung Företagsamhet
– ”Stipendier för unga förebilder i Sverige” med Företagarna
– #StåUppMotMobbning med Friends
– Wall of Inspiration  med KFUM, Gottsunda Fritidsgård

Foto & Film – Erik Hagberg

Artiklar

Stipendiet delas ut av

Tack för din röst! Något blev fel! Du har redan röstat.

Nu håller vi tummarna för att din favorit i #GeTillbaka vinner tävlingen!

Testa att rösta igen, rösten räknas enbart om du delar inlägget på Facebook.

Du kan bara rösta en gång!