#GeTillbaka - Lyfter unga förebilder

Nyheter

#GeTillbaka - Årets unga programmerare

Grattis Mustafa Al-Janabi! Så lyder namnet på årets vinnare av #GeTillbaka-stipendiet ”Årets unga programmerare”. Det rikstäckande priset delades ut i samarbete med nätverket Unga Forskare och var en del av Wasabi Webs CSR-projekt #GeTillbaka.  

Det var en märkbart överrumplad och fåordig Falunbo som tog emot sin segercheck på 10 000 kr i samband med Utställningen Unga Forskare – Sveriges största och enda tävling för gymnasister inom naturvetenskap, teknik och matematik. Lyckligtvis bedöms inte Mustafa Al-Janabi för sina färdigheter som offentlig talare, utan för sin fantastiska kreation ”Interaktiv simulering av proteinsyntes – Explore DNA”.

Al-Janabi har skapat ett program som förenklar förståelsen av samtliga faser av proteinsyntesen. Proteinsyntesen kallas den process i människokroppen som tillverkar proteiner. Explore DNA möjliggör det för en användare att se hur en DNA-sträng, en gen, kodar för ett protein, samt hur mutationer påverkar proteinstrukturen.

”Denna person ser vi kommer komma långt personligt och drivet till att göra vad som helst för att lyckas”, så löd ett utdrag av juryns motivering.

Kolla in i klippet ovan när webbyråns VD överlämnar priset och läs även Svt Nyheter Dalarnas rapportering från tävlingen.

 

Om CSR-projektet #GeTillbaka:
#GeTillbaka är Wasabi Webs välgörenhetsfond som startades 2015. I egenskap som ung entreprenör har grundaren Nils skapat ett stipendium tillsammans med olika partners för att främja entreprenörsskap bland unga. 2017 blev projektet nationellt och arrangeras tillsammans med Företagarna.

Tidigare projekt via #GeTillbaka är:
– Stipendiet ”Årets Unga programmerare” med Förbundet för unga forskare.
– Stipendiet ”Årets UF-Företagare” med Ung Företagsamhet.
– ”Stipendiet för unga företagare i Sverige” med Företagarna.

Artiklar

Stipendiet delas ut av

Tack för din röst! Något blev fel! Du har redan röstat.

Nu håller vi tummarna för att din favorit i #GeTillbaka vinner tävlingen!

Testa att rösta igen, rösten räknas enbart om du delar inlägget på Facebook.

Du kan bara rösta en gång!