#GeTillbaka - Lyfter unga förebilder

Nyheter

#GeTillbaka - Årets Unga Förebild i Sverige

#GeTillbaka är CSR-projektet som sedan 2015 delats ut till unga och engagerade entreprenörer. Idag har priset, som grundades av webbyrån Wasabi Web, växt till en rikstäckande tävling och arrangeras nu årligen tillsammans med Företagarna. 14:e oktober 2020 offentliggjordes årets stipendiat för ”Årets Unga Förebild i Sverige 2020”.

Amal Said, som driver nätverket Womenisa, korades till vinnare. Hon har genom detta kunnat arbeta på ett idealiskt sätt med integrationsfrågor och kvinnligt entreprenörskap.

−I alla våra projekt använder vi det universella språket som är entreprenörskap. Womenisa vill främja fler kvinnliga entreprenörer. Fler kvinnor som är självsäkra i sig själva och kan skapa för sig själva helt enkelt, säger Amal Said.

Hon menar dock att prisets betydelse sträcker sig utöver henne själv som person och företagare:
– Det här är inte bara för mig. Utan för varje ung kvinna som ser ut som mig, som vill skapa möjligheter för sig själva. Kan jag så kan du också!

−I alla våra projekt använder vi det universella språket som är entreprenörskap. Womenisa vill främja fler kvinnliga entreprenörer. Fler kvinnor som är självsäkra i sig själva och kan skapa för sig själv helt enkelt, säger Amal Said.

Vad som betyder mest med priset visste hon:

– Det här är inte bara för mig. Utan för varje ung kvinna som ser ut som mig, som vill skapa möjligheter för sig själva. Kan jag så kan du också!

 

Pristagarna för första, andra och tredje pris utsågs av 2020 års #GeTillbaka-jury:

Nils Engvall – Medgrundare, Wasabi Web
Camilla Björkman – VD, BreakIT
Sevana Ghadimi – Head of CSR, Svenska Fotbollsförbundet
Malin Sund – Redaktör, Spoon
Günter Mårder – VD, Företagarna
Cadi Costivana – Corporate Partnership Manager, SJ
Hamza Qadoumi –Tidigare stipendiat, VD – Ecobloom


Juryns motivering:

 

Amal Said – Förstapris:

” Med brinnande engagemang och stor målmedvetenhet fungerar årets stipendiat som en katalysator för nya changemakers i landet. Amal tacklar kulturella och sociala barriärer för att ge nya grupper nycklar till entreprenörskap.

Hennes nätverk skapar efterlängtade ringar på vattnet och ger Sverige fler talanger på alla fronter. Juryn är helt övertygad om att vi kommer att få se mycket mer av Amal i framtiden.”


Kassim Nagwere – Andrapris:

”Den här finalisten är en äkta vardagshjälte och en enorm förebild som får samhället att spruta av drömmar. Kassim motiverar unga vuxna i Sveriges mest utsatta område att arbeta hårt för sina drömmar.

Med sitt outtröttliga arbete har han rört juryn till tårar. På ett oerhört imponerande vis använder han sina egna erfarenheter och motgångar för att underlätta livet för andra.”

Jonatan Persson – Tredjepris:

”Den här finalisten är en osannolik kombination av Oppfinnar-Jocke och Ingvar Kamprad. Jonatans verk når längre än juryns logiska förstånd. Det han har åstadkommit redan vid 20 års åldern är något som skickliga ingenjörer bara drömmer om.

Han lyckas kombinera den tekniska bedriften med entreprenörskap. Med sin pilotanläggning står han redo att ta sig an en av vår planets största utmaningar: rent och färskt vatten. Han ser till att industrin inte tar en droppe dricksvatten i anspråk.”


Kriterier för att vinna #GeTillbaka

  • Vara en förebild och ambassadör för ungt entreprenörskap och hållbarhet
  • Ha en långsiktig ambition med sitt engagemang
  • Visa på ett gott ledarskap
  • Fylla högst 35 år under nomineringsåret

Om #GeTillbaka
I egenskap av att själv ha startat sitt företag i en källare som ung skapade Wasabi Webs medgrundare den då 22-årige Nils Engvall initiativet #GeTillbaka hösten 2014 för att främja entreprenörskap bland unga. 2017 blev projektet rikstäckande och arrangerades med Företagarna.

Artiklar

Stipendiet delas ut av

Tack för din röst! Något blev fel! Du har redan röstat.

Nu håller vi tummarna för att din favorit i #GeTillbaka vinner tävlingen!

Testa att rösta igen, rösten räknas enbart om du delar inlägget på Facebook.

Du kan bara rösta en gång!