#GeTillbaka - Stipendier för unga förebilder i Sverige

Melissa 2

Melissa Ychoo

Jag skulle säga att jag är den som gör det andra säger är omöjligt. Ända sedan jag förstod att min lillebror Leon hade autism så insåg jag att hans skolgång skulle bli tuffare än min. Han skulle få extra hjälp med läxorna i skolan men vem skulle hjälpa honom att uppskatta pluggtid inför proven hemma när inte våra föräldrar alltid hade tiden?

Jag har bestämt mig för att kämpa för det som är rätt, oavsett hur mycket jag tystas ner av andra. Alla människor har inte samma förutsättningar att lyckas i skolan, därför vill jag skapa en förändring. För att detta ska vara möjligt har jag insett att jag själv måste förändras och inspirera andra i min omgivning att bli den bästa versionen av sig själva.

Därför har jag utmanat mig själv genom att bli ungdomspolitiker, gå med i Junior Academy och bli en brottsförebyggande ungdomsfältare. Genom dessa initiativ strävar jag efter att vara och bli den förebild som Leon kan se upp till och som jag själv hade sett upp till som liten. Jag tror på kraften av gemenskap och att vi, tillsammans, är starka.

_ _

Andra nomineringar om Melissa:

Melissa är en tjej med ett driv och samtidigt en ödmjukhet som ingen annan i hennes ålder. Hon hälsar alltid på oss med ett leende på läpparna i skolkorridoren även de dagarna när hon egentligen inte mår så bra. Melissa tänker alltid på alla andra före sig själv.

Melissa är aldrig rädd för att dela med sig av sina känslor och det finaste med henne är att hon ser hennes motgångar som framgångar. Detta har inspirerat oss till att spela in denna video.

Vi älskar Melissa!

Melissa 2
bild 2

Melissa Ychoo

Melissa Ychoo
Filip
bild 2

Filip Lange

Filip Lange
mr exell
bild 2

Rasmus Exell

Rasmus Exell

Stipendier för unga förebilder

Webbyrån Wasabi Web vill uppmärksamma Sveriges duktiga unga ledare, förebilder och entreprenörer och har därför skapat  stipendiet #GeTillbaka som sedan starten delat ut över 500.000 kr.

Stipendiaterna utses av en jury bestående av framstående personer från organisationer och företag. Priset innefattar mentorskap och ett stipendium värt 25.000 kr. Under 2022 kommer ett speciellt #GeTillbaka stipendium delas ut i samband med Wasabi Webs 10-års jubileum.

Se årets jury: Läs här. ⭐❤

Artiklar

Stipendiet delas ut av

Tack för din röst! Något blev fel! Du har redan röstat.

Nu håller vi tummarna för att din favorit i #GeTillbaka vinner tävlingen!

Testa att rösta igen, rösten räknas enbart om du delar inlägget på Facebook.

Du kan bara rösta en gång!