#GeTillbaka - Stipendier för unga förebilder i Sverige

Filip

Filip Lange

Nominering om Filip:
Filip har, trots sina unga år, grundat och utvecklat organisationen Children with love som hjälper och stöttar barn och unga som har varit sexuellt utsatta. Idag har organisationen ca 120 volontärer runt i Sverige och enbart under sommarlovet stöttade organisationen 250 barn. Sedan årsskiftet har Filip en egen lokal där arbetet utgår ifrån. Detta för att fortsätta att utvecklas och han ser att organisationen växer (även om han helst skulle vilja kunna lägga ned den men så länge det finns ett barn som utsätts kommer han jobba vidare). Hans dröm är att organisationen blir internationell. Dessutom är Filip fantastisk på att hitta rätt människor och skapa nätverk. Han har arrangerat välgörenhetslunch och välgörenhetsmiddag. På middagen i år delades även det första Children with love-priset ut till en person som har arbetat för sexuellt utsatta barn. Han påverkar andra organisationer som arbetar med liknande samhällsproblem och får dem att samarbete och inte konkurrera om de knappa resurser som finns. Som mentor och UF-lärare till Filip är jag övertygad om att hans organisation kommer att bli internationell och om Filip skulle nå drömmen om att inget barn blir utsatt för sexuella övergrepp och kan lägga ner organisationen så kommer han dagen efter bygga upp något nytt som hjälper samhället. Om någon är värd stipendiet är det Filip – en UF-elev som driver företag i skolan och en viktig samhällsorganisation på fritid.

Melissa 2
bild 2

Melissa Ychoo

Melissa Ychoo
Filip
bild 2

Filip Lange

Filip Lange
mr exell
bild 2

Rasmus Exell

Rasmus Exell

Stipendier för unga förebilder

Webbyrån Wasabi Web vill uppmärksamma Sveriges duktiga unga ledare, förebilder och entreprenörer och har därför skapat  stipendiet #GeTillbaka som sedan starten delat ut över 500.000 kr.

Stipendiaterna utses av en jury bestående av framstående personer från organisationer och företag. Priset innefattar mentorskap och ett stipendium värt 25.000 kr. Under 2022 kommer ett speciellt #GeTillbaka stipendium delas ut i samband med Wasabi Webs 10-års jubileum.

Se årets jury: Läs här. ⭐❤

Artiklar

Stipendiet delas ut av

Tack för din röst! Något blev fel! Du har redan röstat.

Nu håller vi tummarna för att din favorit i #GeTillbaka vinner tävlingen!

Testa att rösta igen, rösten räknas enbart om du delar inlägget på Facebook.

Du kan bara rösta en gång!