Stipendier för unga förebilder

yoel-ismo

Yoel Ismo

Finalist

I själva verket blev jag i första hand nominerad av någon annan, personligen vet jag inte om jag är rätt för detta pris men ska göra ett försök att beskriva mitt egna engagemang.

Jag upptäckte tidigt att min kommunikativa förmåga var något jag kunde använda för att göra gott. När jag inledde mitt första projekt 2015, “HIT ‘EM UP”, var det dels för att jag vill främja musikskapandet bland unga i Uppsala. Jag insåg snabbt att det fanns mycket potential i att arbeta med att bygga samhörighet i samhället och lyckades använda musikskapandet som ett redskap för att främja integrationen bland unga i samhället. Ungdomar speglar självklart en stor del av samhället och den stämning som råder, men är fortfarande fria i sitt tänkande och villiga att lyssna. I ett samhälle som idag består av en ökande polarisering och splittring människor emellan blev det därför prio ett att få de unga människor som deltog i mina projekt att vilja kliva över de gränser som internaliserats i samhället vilket i sin tur förebygger segregation. Musik är ett internationellt språk som alla talar och där men enkelt finner gemenskap. Musik blev därför ett effektivt redskap för att främja integrationen.

Ingen kan göra allt men många kan göra mycket. Tillsammans med ABF i Uppsala och Uppsala Kommun har vi lyckats hjälpa en skara människor att tänka nytt och samtidigt inspirera andra. Vi har jobbat med att fler ska våga ta plats och själva agera ledare och opinionsbildare i samhället, oavsett vad man har för bakgrund etc. Jag personligen har arbetat hårt för det här, visionen och arbetet har vuxit för varje år som har gått. Jag är ingen forskare och kan inte mer än många andra men har lyckats använda min kommunikativa förmåga till att göra något som för mig har betytt otroligt mycket och som i sin tur bringat glädje för andra och förhoppningsvis skapat ringar på vattnet!

Länk till Instagram

Röstningen sker via Facebook. Tänk på att acceptera pop-ups för att kunna rösta.
maryamarfaoui

Maryam Arfaoui – Juridikbanken

ditte-och-david-svanfeldt

Ditte & David – Svanfeldts Coffee

emma-och-amelia

Emma och Amelia – Vegansk matlåda

neda-ameli

Neda Ameli – Uppsala Gäris

alexander-werdi

Alexander Werdi – Rookie Start Ups

wafa-wafai

Wafa Wafai

lisa-anckarman

Lisa Anckarman

amer-sarsour

Amer Sarsour – Poeternas Poet

hugo-larsson

Hugo Larsson – Save by Solar

yoel-ismo

Yoel Ismo

#GeTillbaka arrangeras av:

Delas ut av: