Stipendier för unga förebilder

neda-ameli

Neda Ameli – Uppsala Gäris

Finalist

Sommaren 2019 skapade jag Uppsala Gäris efter ett flertal våldtäkter som skedde på korttid. På bara en natt var vi över 2000 medlemmar och idag är vi över 21500 medlemmar. Vi är tre kvinnor i ansvarsgruppen som arbeta med detta utöver vår heltidsarbete. Något som är väldigt tufft då det finns så mycket vi vill hinna med, men tiden och resurserna är små. Därför hade detta stipendium verkligen hjälpt oss inför hela årets planering.

Gruppen skapades i syfte att ta vara på den enorma kraften och gemenskapen som finns bland oss tjejer och agerar primärt som en plattform för att möjliggöra för tjejer att söka stöd. Sättet som gruppen gör detta på är genom medlemmarna som tillsammans bildar en jättelik resurs, stöd och nätverk som erbjuder sällskap hem, telefonsamtal med någon av gruppens medlemmar så att vi tillsammans kan känna oss säkra när vi går ute på kvällen. Varje helg lägger vi upp trådar där medlemmarna kan skriva sina nummer eller rutter så man kan hitta antingen något att prata med eller ta sällskap med. Allt för att man ska slippa gå hem ensam och rädd.

Varje månad anordnar vi evenemang i form av självförsvarskurs, promenader, tjejfest, träning mm. Allt för att stärka gemenskapen och krossa den rädslan som tyvärr ökat efter dessa våldtäkter. För medlemskap i gruppen krävs att personen identifierar sig som kvinna, är en transperson eller icke-binär. Gruppen är partipolitisk och religiös obunden.

Både för oss i ansvarsgruppen, men också för medlemmarna hade detta stipendium betytt otroligt mycket för Uppsala Gäris utveckling och framtid.

Länk till Facebook

Röstningen sker via Facebook. Tänk på att acceptera pop-ups för att kunna rösta.
maryamarfaoui

Maryam Arfaoui – Juridikbanken

ditte-och-david-svanfeldt

Ditte & David – Svanfeldts Coffee

emma-och-amelia

Emma och Amelia – Vegansk matlåda

neda-ameli

Neda Ameli – Uppsala Gäris

alexander-werdi

Alexander Werdi – Rookie Start Ups

wafa-wafai

Wafa Wafai

lisa-anckarman

Lisa Anckarman

amer-sarsour

Amer Sarsour – Poeternas Poet

hugo-larsson

Hugo Larsson – Save by Solar

yoel-ismo

Yoel Ismo

#GeTillbaka arrangeras av:

Delas ut av: