Stipendier för unga förebilder

amer-sarsour

Amer Sarsour – Poeternas Poet

Finalist

Jag är intensivt engagerad och passionerad i mitt arbete som poet, artist och konstnär. Mina ledord är att börja lokalt och slå internationellt. Jag har representerat Sverige på internationella tävlingar och samarbeten, såsom Poetry Slam Cyprus 2017 (med stöd av bl.a Svenska Ambassaden i CYP) och Hear My Voice: Sweden-South Africa Poetry Exchange (sponsrat bl.a Svenska Ambassaden i SA). I samtliga uppdrag har det varit viktigt för mig att påpeka att jag är från Uppsala, vilket jag är stolt över.

I utsträckningen av dessa samarbeten har jag bl.a lyckats rekommendera en kvinnlig Uppsalabaserad poet och dramatiker till Cypern, som kom att representera Sverige året därpå, samt hämta Sydafrikanska poeter till en fritidsgård i Storvreta, där jag vuxit upp, som träffade musik/poesi-intresserade ungdomar och gjorde ett fantastiskt kulturutbyte med varandra.

Jag använder mig främst av lokala talanger i syfte att lyfta oss. Nyligen regisserade jag en musikvideo med budskapet att stärka unga människor till att tro på sig själv och våga gå sin egna väg, trots motgångar. Min musikvideo heter Picasso och producerades med syftet att visa även Uppsala kan göra produktioner av världsklass. Låten finns på Youtube och har hittills visats över 500 000 gånger.

Detta är bara ett axplock av mitt arbete. Att tilldelas det här stipendiet skulle innebära att jag kan fortsätta ge tillbaka till den stad som gett mig så mycket i form av upplevelser, känslor, tankar och drömmar.

Länk till hemsida och instagram

Röstningen sker via Facebook. Tänk på att acceptera pop-ups för att kunna rösta.
maryamarfaoui

Maryam Arfaoui – Juridikbanken

ditte-och-david-svanfeldt

Ditte & David – Svanfeldts Coffee

emma-och-amelia

Emma och Amelia – Vegansk matlåda

neda-ameli

Neda Ameli – Uppsala Gäris

alexander-werdi

Alexander Werdi – Rookie Start Ups

wafa-wafai

Wafa Wafai

lisa-anckarman

Lisa Anckarman

amer-sarsour

Amer Sarsour – Poeternas Poet

hugo-larsson

Hugo Larsson – Save by Solar

yoel-ismo

Yoel Ismo

#GeTillbaka arrangeras av:

Delas ut av: