#GeTillbaka - Stipendier för unga förebilder i Sverige

Finalist 2020

nonoTeam

Matteo Ghetti, Stergios Efes, Mikaela Michou – Nonorank

Finalist
NoNoRank är en nyskapande sökmotor som ger användaren kontrollen. NoNoRank sparar minsta möjliga mängd data. Vi lovar användaren att ingen personlig data kommer säljas, de kommer inte bli spårade, samtidigt som de får specialgjordt personligt innehåll. GDPR är en del av kärnan av vår produkt och vi använder advancerade krypteringsprotokoll för att ge användaren största möjliga säkerthet online.

Varför gör vi det här? Vi är unga entreprenörer som drömmer om att göra Internet en bättre och säkrare plats för alla. Varje dag utförs miljarder av sökningar på de största sökmotorerna: Google, Bing, Yahoo, et.c. Problemet är att genom sökningar på dessa sökmotorer får användaren betala ett osynligt pris i form av konstant spårning, och försäljning av deras personliga data. Och de är är inte GDPR eller säkerhetscentrerade. Dessa sökmotorer vet vilka vi är, vad vi gör, och de sparar allt de kan. Att spara all denna data har en stor effekt på Co2-utsläppen, samtidigt som datan kan användas på oförutsedda sett, vilket vi har sett de senaste åren i form av hot mot Demokrati: “Google is a significant Thread to Democracy: Therefore It Must Be Regulated” Tim Worstall, Forbes.

Vilka är vi? Tre unga entreprenörer med en strävan efter privacy. Matteo Ghetti en 25 år gammal italienare, Stergios Efes en 29 gammal år grek och Mikaela Michou, en 25 gammal år grek, . Vi söker detta stipendium som ett team, som tre personer som vill prioritera företag över länder och som NoNoRank.

Vad är vi? NoNoRank vill öka användarens upplevelse av webben. Säga hej då till en jättelång och tråkig lista så som på 90-talet, och välkomma 2100-talets sökmotor!
Roligt och enkelt. Dessutom säljar NoNorank ingen data, och spårar aldrig användaren. Allting man gör via vår sökmotor är krypterat och användaren kan enket ta bort all sin information med en click!
Det finns många säkerhetslösningar men de är ofta ganska komplicerade (som VPN, Tor, et.c.) eller så ger de inte tillräckligt bra sökresultat eftersom de inte sparar någon information (som DuckDuckGo). NoNoRank är den perfekta balansen mellan sökmotorerna som inte sparar någonting och sökmotorerna som sparar allt. Vi bara sparar vad våra användare vill att vi ska spara, och -> Mindre data = Mindre dator = Mindre Co2.

Privacy kan vara roligt och tillgänglig till alla!
“Today we have to make a choice: either Google and Facebook, or our democracy.” Walter Vannini, DataKnightmare the Algorithmic is Political
Röstningen sker via Facebook. Tänk på att acceptera pop-ups för att kunna rösta.
petra jacob 2

Petra Jacob – SMS hjälpen

A_S2

Assiye Süer – swespacetech.com

mariella issa - getillbaka wasabi web foretagarna

Mariella Issa – Connecting People

Ayrin (Sahar)

Ayrin Khamoushi

filip reineby

Filip Reineby – Föreläsare

Louise, PACS

Louise Hammarbäck Miranda – Pacs

Foto Malin Fredrikson

Malin Fredriksson – Cirkelbyrån AB

MATILDA SANDSTRÖM

Matilda Sandström, Nordic Psychology

nonoTeam

Matteo Ghetti, Stergios Efes, Mikaela Michou – Nonorank

#GeTillbaka arrangeras av:

Delas ut av:

Tack för din röst! Något blev fel! Du har redan röstat.

Nu håller vi tummarna för att din favorit i #GeTillbaka vinner tävlingen!

Testa att rösta igen, rösten räknas enbart om du delar inlägget på Facebook.

Du kan bara rösta en gång!